Wat wij bieden

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Mantelzorger zijn betekent vaak veel regelwerk en veel zorgen. Op tijd stil staan bij de vraag welke hulp u daarbij zou kunnen gebruiken, is belangrijk. De TOLL-ondersteuner is er om u als mantelzorger te ondersteunen bij dat wat u tegenkomt in deze intensieve fase. Wij kijken met u mee, anticiperen op wat komen gaat en organiseren samen met u wat nodig is. De zorg voor uw naaste nemen wij niet over, maar we ondersteunen daarbij naar uw behoefte. Wij werken kostenloos.

‘Waarom zou je het wiel opnieuw uit moeten vinden? ’

Joke Rigter, mantelzorger >

 

Wat wij bieden:

  • Informatie
    Hulp bij het wegwijs raken in de zorg, de voorzieningen, instanties en mogelijke ondersteuners. Informatie over medische zaken als euthanasie en sedatie.
  • Praktische hulp
    Samen kijken wat er praktisch nodig is. Hand- en spandiensten verlenen. Begeleiding bij ziekenverzorging, hulp bij zorgmanagement.
  • Ondersteuning
    Een luisterend oor, een sparringpartner, iemand die aandacht voor u heeft en ruggesteun biedt bij moeilijke keuzes of momenten. Ondersteuning bij het vragen en accepteren van hulp. Lucht geven aan u als mantelzorger.

 

Op tijd in gesprek

Het is goed om in een vroeg stadium na te denken over hoe jullie de laatste levensfase met elkaar willen invullen. Wat zijn de wensen van degene die gaat sterven? Wat zijn uw wensen? Wat moet er dan geregeld worden? Wat heeft u nodig, en wat vraagt dat van degene die u verzorgt? Soms spelen er beladen onderwerpen. Wat als u voelt dat u het als mantelzorger niet goed aan kan, maar u uw partner niet teleur wilt stellen? Wat als uw naaste niet meer alleen gelaten kan worden? Waar in huis komt het bed te staan? Vaak is het waardevol om dit bespreekbaar te maken, maar kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken. TOLL biedt deze ondersteuning.

Contact en werkwijze

De laatste levensfase begint op het moment dat u weet dat uw naaste niet meer beter wordt. Gaandeweg het ziekteproces wordt de belasting zwaarder. Door in een vroeg stadium hulp in te schakelen, bent u beter voorbereid op de laatste fase. U neemt dus nooit te vroeg contact met ons op. Wij komen graag langs om kennis te maken.

TOLL-begeleider Vincent Bökkerink verzorgde zijn moeder

TOLL-begeleider Vincent Bökkerink verzorgde zijn moeder

Vincent Bökkerink is al 14 jaar actief in de palliatieve zorg, onder andere als vrijwilliger bij hospice Bethlehem en als voormalig coördinator bij de VPTZ. Binnenkort start hij als eerste thuisbegeleider van mantelzorgers in de palliatieve fase. ‘Ik vind het...

Lees meer
Joke Rigter was mantelzorger voor beide ouders

Joke Rigter was mantelzorger voor beide ouders

Joke Rigter (42) is registeraccountant, moeder van twee kinderen en zorgde voor haar beide ouders in hun laatste levensfase. Haar moeder overleed aan longkanker toen ze 25 was, haar vader had Parkinson en stierf in december 2015- na een intensief en moeilijk...

Lees meer